...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η γιορτή μας για το Πολυτεχνείο


Σήμερα τα "απίθανα πεμπτάκια"  (Ε1) και η "e- πέμπτη αταξία" (Ε2) είχαν την τιμητική τους! Παρουσίασαν τη σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου... Με απίστευτη σοβαρότητα και ωριμότητα,  τα παιδιά, μας μίλησαν για τα γεγονότα,  τραγούδησαν και διάβασαν ποιήματα μεγάλων δημιουργών. Αν και η γιορτή μας ήταν μικρή και σεμνή, όπως ταιριάζει σ΄αυτές τις περιπτώσεις... αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, όχι μόνο για την άψογη παρουσίασή τους, αλλά για το μεράκι και το ζήλο που έδειξαν στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα γλώσσας και ιστορίας, αλλά και δημοκρατίας...για όλους μας .
Μπράβο σας παίδες... Μας συγκινήσατε...

Polytexneio Julia                                                                                                                           

όταν σφίγγουν το χέρι...

λεβέντης εροβόλαγε...


πάλης ξεκίνημα...





6 σχόλια:

Poet είπε...

Μπράβο στα παιδιά, μπράβο και στη δασκάλα τους.

Unknown είπε...

Με αφορμή τη όμορφη γιορτή των παιδιών για το πολυτεχνείο , δεν μπορώ να μη σκεφτώ ότι για πράγματα που εμείς (οι γονείς) και τα παιδιά μας θεωρούμε δεδομένα ,δικαίωμα στην ελευθερία , στην εργασία ,στις σπουδές κάποιοι έπρεπε να αγωνισθούν και να πεθάνουν για αυτά.Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και τα παιδιά μας έστω και μικρά πρέπει να έχουν συνείδηση των δικαιωμάτων που σήμερα απολαμβάνουν.Μέσα από τις γιορτές και τις αναφορές στο σχολείο πρέπει να διατηρούνται αυτά τα γεγονότα στη μνήμη όλων μας.
Παιδιά μπράβο για τη γιορτή σας .

Παύλος Κ. είπε...

Χρόνια πολλά, αγωνιστικά και ελεύθερα. Πολλά συγχαρητήρια για τη γιορτή σας και για την εξαιρετική παρουσίαση. Πληρέστατη και με πολλά μηνύματα. Μπράβο! Με την άδειά σας, θα τη χρησιμοποιήσουμε σε επόμενη γιορτή μας...

Παύλος Κ.
Δάσκαλος
(http://www.stin-e-taxi.blogspot.com/)

κ. Τζούλια είπε...

Σ΄ευχαριστούμε πολύ Τόλη. Και τα παιδιά και οι δασκάλες! (βλέπεις είμαστε δυο τμήματα στην Πέμπτη τάξη!)

κ. Τζούλια είπε...

Έτσι ακριβώς VEN, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και ν΄απαξιώνουμε τον αγώνα κάποιων ανθρώπων "για να έχω εγώ τον άσπρο μου τον ύπνο και συ γαρίφαλο χαμόγελο στο στόμα σου,για να ’χουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο…" όπως έγραψε η Λένα Παπά.
Τα παιδιά και η αθώα τους ματιά για τον κόσμο μας τα θύμισαν σήμερα...

κ. Τζούλια είπε...

Ευχαριστούμε Παύλο από την όμορφη Κέρκυρα! Και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ο,τιδήποτε θέλεις! Εξάλλου θα ήταν ωραίο να ανταλλάσσουμε υλικό και ιδέες μέσα από τα σχολικά μας ιστολόγια και γιατί όχι; κάποια στιγμή να κάνουμε και κάποια κοινή δραστηριότητα. Τι λες;

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου