...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη μας παρουσίαση: "Διαδικτυακές διαδρομές στην πόλη μας με το μετρό της Αθήνας"

Όχι που δεν θα τα καταφέρναμε! Μπορεί να είμαστε λίγο ζωηροί και άτακτοι... αλλά μόλις ακούσουμε για δουλειά στο εργαστήριο των υπολογιστών γινόμαστε αρνάκια! Σήμερα λοιπόν κάναμε την πρώτη μας ηλεκτρονική παρουσίαση με θέμα: "Διαδικτυακές διαδρομές στην πόλη μας με το μετρό της Αθήνας"
Χωριστήκαμε σε ομάδες με το συνήθη τρόπο (ξέρετε τώρα, τσακωμούς κλπ... "εγώ θέλω με το Νίκο" "εγώ δεν θέλω με την τάδε" κλπ κλπ... μέχρι που η κυρία είπε : "αν δεν χωριστείτε ήρεμα θα πάμε στην τάξη" Αυτό ήταν! Οι ομάδες έγιναν στο δευτερόλεπτο. Όλοι μας αναβαθμιστήκαμε σε επιστήμονες! Ποιος στη χάρη μας! Άλλος γεωλόγος, άλλος αρχαιολόγος, άλλος εικαστικός, άλλος μηχανικός... Α! ξέχασα είχαμε και συγκοινωνιολόγους παρακαλώ! Δουλέψαμε με το συνήθη τρόπο (ξέρετε τώρα, κλωτσιές μπουνιές, "εγώ θα πάρω το ποντίκι" "εγώ θα γράψω στο πληκτρολόγιο"... μέχρι που η κυρία είπε : "αν δεν συνεργαστείτε ήρεμα θα πάμε στην τάξη".  Πάλι αυτό ήταν! Έχει βρει το κουμπί μας τελικά! Ή μήπως μας "εκβιάζει; Όπως και να΄χει το πράγμα εμείς τα καταφέραμε μια χαρά. Βέβαια ομολογώ μας πήρε αρκετή ώρα! Φάγαμε και την ώρα των Μαθηματικών για να το ολοκληρώσουμε, αλλά χαλάλι του! Γιατί εκτός από τη διαδικτυακή εξερεύνηση που κάναμε, μάθαμε να φτιάχνουμε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις στο Power Point! Εκεί να δεις αφοσίωση! Πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά! Και να το αποτέλεσμα! Αλλά μη μας κρίνετε αυστηρά... έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε. Η κυρία μάς είπε πως οι πληροφορίες που βάλαμε ήταν πολλές και χωρίς επεξεργασία. Την επόμενη φορά θα το προσέξουμε περισσότερο! Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, περήφανοι, το αποτέλεσμα:

μετρό της Αθήνας

2 σχόλια:

κ. Τζούλια είπε...

Μπράβο σας παιδιά! Αυτή ήταν η πρώτη ολοκληρωμένη ομαδική εργασία μας! Γιατί η δουλειά των 5 ομάδων ενώθηκε σε μια κοινή παρουσίαση. Όπως είδατε απαιτεί συνεργασία και ωριμότητα αυτή η διαδικασία. Είμαι σίγουρη πως την επόμενη φορά το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο!

Unknown είπε...

Πολύ καλή εργασία πεμτάκια , μπράβο σας .Η ομαδικότητα μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει .Η εργασία ήταν κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα .Μπράβο και στη δασκάλα σας που σας δίνει το έναυσμα για τέτοιες εργασίες και προσπάθειες , που καλιεργεί και προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τα καλά στοιχεία όλων σας.
Περιμένουμε και τις επόμενες εργασίες σας.

Μπράβο σας

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου