...η e-πέμπτη αταξία ακολουθεί τον Πορκιουπίνο στον Ασημένιο Δρόμο του Δάσους ως το ουράνιο τόξο...

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

H e-πέμπτη αταξία στη χώρα των θαυμάτων




Η e-πέμπτη αταξία αναζητά τον ασημένιο δρόμο της. Παρέα με το σκαντζόχοιρο τον Πορκιουπίνο, τη σοφή χελώνα Ντίνκα και τον Ουνίκλ το σαλιγκάρι ακολουθούν τα πολύχρωμα μονοπάτια του ουράνιου τόξου. Πόσα μυστικά και θαύματα δεν κρύβει αυτό το δάσος! Πόσες συναντήσεις με ζώα, ήρωες παραμυθιών, βιβλίων κλπ! Βέβαια εμείς καμιά φορά θα ακολουθούμε κι ένα ποντίκι σε άλλα πιο δαιδαλώδη μονοπάτια στο παγκόσμιο δάσος που λέγεται διαδίκτυο! (τι e- αταξία είμαστε άλλωστε!). Όμως οι φίλοι μας τα ζώα θα μας περιμένουν πάντα σ΄ένα ξέφωτο, να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον ασημένιο δρόμο μας. Ακολουθήστε μας σ΄ αυτό το μαγεμένο ταξίδι της γνώσης και της φαντασίας, του λογισμού και του ονείρου...

10 σχόλια:

Γιάννης Παπαθανασίου είπε...

Καλώς ήρθες, "e-πέμπτη αταξία" στα μέρη μας!
Καλά ταξίδια να 'χετε κι ό,τι χρειαστείτε εδώ είμαστε, καθότι τα βουνά και τα δάση τα "φάγαμε με το κουτάλι" παιδιόθεν (για του λόγου το αληθές τρεις νέες φωτογραφίες στο fb)!

Poet είπε...

Ένα τέτοιο δάσος δεν μπορεί να μην έχει τον ποιητή του. Ίσως και άλλους ποιητές. Γιατί και οι ποιητές είναι φίλοι με τα ζώα και αναζητούν τα μυστικά και θαύματα για να τα περιγράψουν. Και, πάνω απ' όλα αγαπάνε τα παιδιά.

Ακόμη, τους αρέσουν τα ταξίδια της γνώσης και της φαντασίας. Μεγάλη μου τιμή λοιπόν θα είναι, παιδιά, να ακολουθήσω κι εγώ μαζί σας τα πολύχρωμα μονοπάτια του ουράνιου τόξου. Ίσως κάτι να μάθετε εσείς από μένα και σίγουρα θα μάθω εγώ πολλά από την e-πέμπτη αταξία.

Χαίρομαι που είμαι ο πρώτος επισκέπτης/αναγνώστης σας και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που έχετε μια τόσο σπουδαία δασκάλα. Καλημέρα, παιδιά.

e-πέμπτη αταξία είπε...

κύριε Γιάννη εμείς τα ζωάκια του δάσους σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σας και θα χαρούμε να σας συναντήσουμε στο ταξίδι μας

e-πέμπτη αταξία είπε...

"στος δάσος μια μέρα
θέλουμε να σας βρούμε
και να σας εκφράσουμε
αυτά που θέλουμε να σας πούμε"
τι όμορφο να έχουμε έναν ποιητή στο δάσος μας!
θα μας αφιερώσετε ένα ποίημα;

Poet είπε...

Θα σας αφιερώσω το ποίημά μου «Ένα παιδί». Η δασκάλα σας θα φροντίσει να σας το δώσει ή να το αναρτήσει.

Και θα σας πω και κάτι ακόμη. Το πιο ωραίο ποίημα είστε εσείς οι ίδιοι, παιδιά. Η δική σας ομορφιά, δική σας χάρη και η δική σας αθωότητα. Έστω κι αν το καταλάβετε αργότερα, όταν θα νοσταλγείτε το μαγεμένο δάσος των παιδικών σας χρόνων.

το πετάλι είπε...

καλώς ήρθατε παιδάκια στο "δάσος του Διαδικτύου"!
σας εύχομαι όμορφες δοαδρομές...
τη φλόγα της αναζήτησης πάντα αναμμένη να την έχετε...
κι εγώ μαζί σας περιπατητής στο δρόμο της γνώσης...

Γιάννης Παπαθανασίου είπε...

Πέρυσι ήμασταν "τα φρούτα" του δάσους και της τάξης (αλλά και αστέρια, και λουλούδια)!
Φέτος γίνατε "τα ζωάκια" του δάσους!
Καλές βόλτες, λοιπόν, κι όπως είπαμε: αν χρειαστείτε καμιά βοήθεια (να φτιάξετε το σπιτάκι σας, να σκαρφαλώσετα στα δέντρα, να μαζέψετε φρούτα, καρπούς, μανιτάρια,...), στη διάθεσή σας!
Κοιτάξτε όμως μην πετύχετε πουθενά τα περσινά "φρούτα" και τα φάτε!
Και κάτι ακόμα: προσοχή στους κυνηγούς!!!

IZA είπε...

Μια άλλη πέμπτη τάξη με τη δασκάλα τους σας εύχονται μια ευχάριστη διαδρομή στο όμορφο δάσος κι εμείς θα προσπαθήσουμε ν' ακολουθήσουμε τα ίχνη που θ' αφήνετε και να γίνουμε συνοδοιπόροι σας σ' αυτή την τόσο όμορφη εκδρομή.

Margo είπε...

Καλή αρχή παιδιά, καλή αρχή στο παραμυθένιο μπλοκάκι σας!

Ξεκινάτε τη πιο κατάλληλη στιγμή το ταξίδι σας είμαι σίγουρη πως θα αποκτήσετε πάρα πολλούς συνοδοιπόρους.. στο όνειρο.

:)

δασκάλα Ε17 είπε...

σας ευχαριστούμε όλους! είναι πολύ σημαντικό για μας να μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας!

η ώρα στα δάση όλου του κόσμου